Αρχίζει το Fashion Week Athens για το καλοκαίρι 2010!

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ (Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού) και την Q- PRODUCTIONS (εταιρεία παραγωγής της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας) διοργανώνουν την Ελληνική Εβδομάδα Μόδας FASHION WEEK ATHENS με συλλογές για το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010, από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2009, στο χώρο «Τεχνόπολις», Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και των κλαδικών οργανώσεων: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών).
• ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

Συμμετέχουν oι σχεδιαστές: ASLANIS, MAKIS TSELIOS, KATHY HEYNDELS, NIKOS-TAKIS, VICTORIA KYRIAKIDES, ANGELOS BRATIS, KATERINA ALEXANDRAKI, DIMITRI ZAFIRIOU, LITO BARRE, DELIGHT, DIMITRIS PETROU, GIANNETOS, UGO ZALDI και JULIA BERGOVICH.

Την Κυριακή σε ένα ομαδικό show, με τον τίτλο “ΝΕXT GENERATION”, 23 νέοι έλληνες σχεδιαστές θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δουλειά στο χώρο της μόδας διεκδικώντας δύο σημαντικά ισότιμα βραβεία: Ένα βραβείο είναι η συμμετοχή του νέου σχεδιαστή που θα το κερδίσει στον παγκόσμιο διαγωνισμό της ΙΑF (Διεθνής Ομοσπονδία Ένδυσης) το Νοέμβριο στην Ινδία, και ένα ακόμα βραβείο θεσμοθετημένο από το MTV, είναι μία εκπαιδευτική επίσκεψη μίας εβδομάδας στα σχεδιαστήρια του ZARA στην Ισπανία.

Oι συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά είναι: ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΑΡΟΥΣΙΑΚ ΑΝΤΑΜΙΑΝ, ΔΑΝΙΗΛ ΙΩΑΝΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΖΕΡΒΑ ΜΑΝΤΩ, ΚΑΒΑΘΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΝΔΥΛΗ ΚΟΡΙΝΑ, ΚΕΚΕΛΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΚΟΜΑΤΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΑΣΙΑ, ΚΥΡΓΙΟΒΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΜΕΓΡΕΜΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΒΑΝΙΑ, ΜΗΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΟΥΣΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ & ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΚΕΛΛΥ, ΠΑΣΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΑΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΑΔΙΤΣΑ ΣΟΦΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΡΑΠΤΗ ΜΑΡΙΑΝΑ, ΤΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΛΛΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ.

• ΕΚΘΕΣΗ

Κατά τη διάρκεια του Fashion Week Athens στο χώρο της «Τεχνόπολις» θα παρουσιαστεί η έκθεση «Eπώνυμα». Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα προετοιμάζεται για τη μεγάλη έκθεση «Ενδύεσθαι. Για ένα Μουσείο Πολιτισμού του Ενδύματος», το Μάρτιο του 2010 στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς. Ως προοίμιο της “Ενδύεσθαι” με την έκθεση «Επώνυμα» τιμά τους δωρητές του, γνωστές, ξεχωριστές κυρίες, αλλά και ορισμένους σχεδιαστές και μόδιστρους που σχεδίασαν τα ρούχα της έκθεσης.

• PΕRFORMANCE-PARTY BILLY THE ARTIST

To closing event του Fashin Week Athens θα είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός: μία εικαστική μουσική performance του εικαστικού αμερικάνου καλλιτέχνη BILLY THE ARTIST, οποίος έρχεται από την Νέα Υόρκη για να κλείσει το Fashion Week με μια μοναδική παρουσίαση-party.

• NIGHT BOUTIQUE

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα λειτουργεί στον χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ NIGHT BOUTIQUE, όπου θα μπορεί το κοινό να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων: JGK Associates-Γιάννης Καζανίδης, τηλ. +302107012517&19.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 22/10

19:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ EKΘΕΣΗΣ ENΔΥΜΑΤΟΣ
“ΕΠΩΝΥΜΟ”, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: I.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
20:30 UGO ZALDI
21:30 ASLANIS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10

18:00 ΜODA PROGNOSSIS Kαλοκαίρι 2010
19:00 SAMANTHA SOTOS
20:00 LITO BARRE
21:00 KATHY HEYNDELS
22:00 VICTORIA KYRIAKIDES
23:00 ANGELOS BRATIS PARTY/PRESENTATION AT BIOS

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10

18:00 JULIA BERGONICH
19:00 DIMITRI ZAFIRIOU
20:00 MAKIS TSELIOS
21:00 DIMITRIS PETROU
22:00 KATERINA ALEXANDRAKI
PARTY KATERINA ALEXANDRAKI

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

19:00 GIANNETOS
20:00 NIKOS-TAKIS
21:00 DELIGHT
22:00 NEXT GENERATION: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 23 ΝΕΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ
23:00 PΕRFORMANCE-PARTY BILLY THE ARTIST

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις