Αναδρομή στο παρελθόν!
Ευτυχώς που έχουμε και τους φίλους στο εξωτερικό και ταξιδεύουμε μαζί τους. Βέβαια η δική μου φίλη δεν ταξιδεύει ακριβώς αλλά σπουδάζει fashion promotion, στο Μιλάνο. Γειά σου ξενιτεμένε φοιτητή, που αφήνεις την πατρίδα για ένα καλύτερο αύριο και καλά κάνεις. Με αφορμή την φίλη μου λοιπόν που είναι στο Μιλάνο και εγώ είμαι εδώ και ζηλεύω πολύ αλλά πολύ λέμε, είπα να γράψω λίγα πραγματάκια για το Μιλάνο.
Αλλά δεν ξέρω με τι να ξεκινήσω, με τα απίστευτα αξιοθέατα, με τις πίτσες και τις γκαρμπονάρες, με τις βιτρίνες του Valentino, του Gucci, του Armani με την Ferrari. Για όλα αυτά λοιπόν το μόνο που έχω να πω είναι ότι αξίζει να πεταχτούμε μία βόλτα στο Μιλάνο, δεν είναι μακριά αλλά και ούτε πιο ακριβά από την Ελλαδίτσα μας. Και πάνω σε αυτό άσχετο αλλά σχετικό, να προσθέσω ότι μία φίλη μου αγόρασε ελληνικά ψάρια στο Λονδίνο στην ίδια τιμή με την Ελλάδα. Θυμάμαι πρίν από 6 χρόνια που είχα πάει στο Μιλάνο, στα πλαίσια μίας επίδειξης, με τον τότε εργοδότη μου, αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση ήταν οι γυναίκες που κυκλοφορούσαν στο δρόμο, οι οποίες ήταν πάντα καλοντυμένες.
Ήταν χειμώνας, φορούσαν γούνες, ψηλοτάκουνα και δερμάτινη τσάντα, το μαλλί απλό, σχεδόν ατημέλητο αλλά καλό.
Και αυτές που δεν φορούσαν γούνα, αυτές που κυκλοφορούσαν με μπουφάν ή ημίπαλτο, με τζήν ή με φούστες ακόμα και αυτές ήταν περιποιημένες, προσεγμένες και όχι τίγκα βαμμένες. Αυτό μου άρεσε πολύ και με έκανε να αισθανθώ ωραία και κούλ. Δεν χρειάζονται οι υπερβολές απλά να είστε ο εαυτός σας και να φοράτε πράγματα που σας ταιριάζουν, όχι πάντα ότι λέει η μόδα και μην ξεχνάτε πως ακόμα και στο μπακάλικο, καλό είναι να πηγαίνεις προσεγμένη. Μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ βαμμένη απλά όχι με τα τσόκαρα και την φαρδιά φόρμα και ένα φούτερ παραμάσκαλα...
Και τώρα που είπα γκαρμπονάρα, κορίτσια προσέξτε η αυθεντική συνταγή δεν θέλει άφθονη κρέμα γάλακτος για την ακρίβεια δεν θέλει καθόλου, θέλει όμως αυγά και οπωσδήποτε μπέικον και όχι ζαμπόν. Γρήγορο φαγητό και άσε που μετά σου λένε όλοι "α εσύ μαγειρεύεις καλά". Δοκιμασμένη κατάσταση..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου