Οι DElight δείνουν τις δικές τους απαντήσεις!!

Το σχεδιαστικό δίδυμο, δηλαδή η Δάφνη Ηλιάκη και η Εύη Ρέτζιου έδωσαν συνέντευξη στο Obsession in Vogue. Σε μία δύσκολη χρονική στιγμή που και η βιομηχανία της μόδας, ειδικά στην Ελλάδα, περνάει τα δικά της ζόρια, οι DElight παραμένουν δημιουργικές και ευφάνταστες, πρόσφατα μας εντυπωσίασαν με την παρουσίαση της collection f/w 2011..


Πως ξεκίνησε ο οίκος Delight και πως προέκυψε η συνεργασία των δυο σας;
Ο οίκος DELIGHT ξεκίνησε ένα απόγευμα στη πλατεία Κοραή πίνοντας καπνιστή μπύρα. Γνωριστήκαμε στη σχολή σχεδίου μόδας όπου φοιτούσαμε μετά και παράλληλα με τις σπουδές μας σε Λογιστική (Εύη) και Marketing (Δάφνη). Πάντα υπήρχε σεβασμός και θαυμασμός στις ιδέες και στις δυνατότητες της κάθε μίας μας αντίστοιχα όπως και μία κοινή αισθητική που καθόρισε και τη μορφή του οίκου μας.

Πέστε μου μερικά λογία για την "ιδεολογία" του οίκου σας!
Από τα ίδια τα ρούχα μας, τις θεματικές μας και τη μουσική που επιλέγουμε στις επιδείξεις μας καθορίζεται η πρώτη εντύπωση που θα πάρει κάποιος από τον οίκο μας. Παρόλα αυτά αυτό που προσπαθούμε εμείς οι ίδιες να κάνουμε μέσα από τη δουλειά μας είναι να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο δημιουργικό και το εμπορικό κομμάτι μιας συλλογής.

Πόσο εύκολη είναι η συνεργασία σας;
Πάντα όλες οι σχέσεις έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία στη διάρκειά τους, το θέμα είναι κατα πόσο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μετριάσει τον εγωισμό της στιγμής και να δει πιο σφαιρικά μια κατά βάση ομαδική δουλειά.

Στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, από πού αντλείτε έμπνευση;
Έμπνευση αντλούμε από ότι ερεθίσματα δεχόμαστε την ανάλογη περίοδο που σχεδιάζουμε, μπορεί να είναι ένα κίνημα, μια ταινία, ένα βιβλίο ένας άνθρωπος, ένας δεινόσαυρος οτιδήποτε αποσπάσει τη προσοχή μας και μας κινήσει το ενδιαφέρον.

Πως τα βλέπετε τα πράγματα για την Ελληνική μόδα;
Δεν είμαστε απαισιόδοξες αλλά ρεαλίστριες, δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει βιομηχανία μόδας στην Ελλάδα τουλάχιστον στα άμεσα χρόνια, παρότι δεν υπάρχει παραγωγή. Όταν εμείς σχεδιάζουμε για τον χειμώνα του 2011-2012 οι βιοτεχνίες υφασμάτων δεν έχουν δειγματίσει την στιγμή που μιλάμε ακόμα για άνοιξη/καλοκαίρι 2011, ενώ εμείς έχουμε παρουσιάσει ήδη τη συλλογή μας από τον Οκτώβριο, και αυτό πάει αλυσίδα για να αγοράσει κάποιος από Έλληνα σχεδιαστή. Έτσι οι περισσότεροι βασίζονται στα one-off κομμάτια-αντίστοιχα και νυφικά και καταλήγουν να παρουσιάζουν τη δουλεία τους τη σεζόν που τρέχει. Αποτέλεσμα μια αρρωστημένη αγορά.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να μάθετε ακόμα πιο πολλά στην διεύθυνση http://de-light.gr/.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις