Conquistador by Tassos Sofroniou!!

Το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής Conquistador έγινε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2010 παράλληλα με την εκδήλωση Vogue s Night Out στο ιστορικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με τη μορφή ενός art installation που περιελάμβανε τα ρούχα και τα αξεσουάρ της conquistador ,  αλλά και ειδικά διαμορφωμένα ταμπλό και video instalations.


 
Παράλληλα ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Γιώργος Πούλιος, δημιούργησε μία μουσική πρωτότυπη σύνθεση, κατά την 8ωρη εκδήλωση. Η παρουσίαση έτυχε θερμής αποδοχής από Τύπο και αγοραστές. 
Η φιλοσοφία  Conquistador συνδιάζει το στυλ και την αυθεντικότητα σε ίσες ποσότητες.Μεγάλο μέρος των συλλογών είναι αποκλειστικά χειροποίητες και σχεδιάζονται πάντα με την λογική μίας καθημερινής πολυτελειας για τον σύγχρονο άνδρα, αλλά με κεντρική αναφορά στα κλασσικά αμερικάνικα κολεγιακά φούτερ, με εντελώς πρωτοποριακή ματιά και δημιουργικά στοιχεία σε κάθε λεπτομέρεια. 
 
Το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από  ιστορικές  αναφορές αλλά και  εναλλακτικούς, πολυχρηστικούς τρόπους για νέους συνδιασμούς κάθε φορά. Το υλικό που χρησιμοποιείται επι το πλείστον είναι 100% βαμβακερό αλλά σε συνδιασμό με  φυσικό δέρμα και βαμβακερή ποπλίνα. Δερμάτινες τσάντες και άλλα αξεσουάρ καθώς και παντελόνια με βερμούδες ολοκληρώνουν το απόλυτο λουκ Conquistador.
Οι συλλογές είναι έναs συνδιασμός του πρωτόγωνου με την τεχνολογία, της Ιστορίας με το  avant-garde, της παράδοσης με την πρωτοπορία. Απευθύνεται σ' ένα σύγχρονο πολίτη, έναν μοντέρνο επαναστάτη και έναν δεινό εξερευνητή που δεν ακολουθεί παρόδικές τάσεις στην  μόδα αλλά διαχρονικο, αυθεντικό στυλ. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ιδιοκτήτης και σχεδιαστής Τάσος Σοφρονίου  “ H φιλοσοφία  Conquistador είναι ξεκάθαρη όσο ένα ποτήρι διάφανο νερό : Μία νέα στολή, για τον σύγχρονο ήρωα της πόλης”!!!

Πόσοι όμως γνωρίζουν για τον Τάσσο Σοφρωνίου, από που κρατά η σκούφια του??Ήρθε η ώρα να μάθουμε λοιπόν από που μας ήρθε και τι ακριβώς έχει κάνει αυτός ο ανήσυχος και ταλαντούχος Τάσσος Σοφρωνίου.
Γεννημένος στην Γερμανία, αλλά με βάση του την Αθήνα τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας ενδυματολόγος, φωτογράφος και σχεδιαστής μόδας Τάσος Σοφρονίου ξεκίνησε να δουλεύει επαγγελματικά στη μόδα από τα 14 του χρόνια. Παράλληλα σπούδασε Graphic  Design, φωτογραφία και ιστορία της μόδας. Mετά από μία επιτυχημένη καριέρα ως stylist στην Ελλάδα, το 1995 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και σύντομα γνώρισε και συνεργάστηκε με το «ιερό τέρας» της παγκόσμιας μόδας την Βρετανίδα fashion director, Isabella Blow. Μετά από μία 10ετία εξαιρετικά παραγωγικών συνεργασιών μεταξύ άλλων με φωτογράφους διεθνούς εμβέλιας όπως Richard Avedon και David La Chapelle και με διεθνή περιοδικά όπως The Face, Surface, Interview, British GQ, Sunday Times Style, Exit, Scene κ.α. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας η καριέρα του στο styling, εμπλουτίστηκε και με αυτή του επαγγελματία φωτογράφου μόδας αλλά και καλλιτεχνικού συμβούλου σε εταιρείες κοσμημάτων, ρούχων και αξεσουάρ. Το Φεβρουάριο του 2010 οι πρώτες ιδέες και σκίτσα άρχισαν να παιρνουν σάρκα και οστά ενώ σύντομα η εταιρεία του με ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ με την επωνυμία Conquistador γεννήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε την συλλογή CONQUISTADOR  από κοντά, επικοινωνήστε στο:
CONQUISTADOR HQ
Μιχαλακοπούλου 4, 3ος Όροφος
11528 Αθήνα
+30 (210) 6436536
conquistadortas.blogspot.com
conquistador.sofroniou@gmail. com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις