Ολοκληρώθηκε το 1ο Master Workshop του NewSchool.AthensPhorography!

Το 1ο Master Workshop του NewSchool.AthensPhorography ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 6 Σκανδιναβών και 10 Ελλήνων φωτογράφων. Ο εμβληματικός Σουηδός Anders Petersen, ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους διεθνώς, δίδαξε αποκλειστικά τους σπουδαστές του NewSchool.AthensPhotography τεχνικές φωτογραφίας ενώ τους μετέδωσε τις πλούσιες εμπειρίες του.  Η μεγάλη συμμετοχή Σκανδιναβών σπουδαστών  αποδεικνύει ότι η Αθήνα μπορεί κάλλιστα να γίνει διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός με εχέγγυα την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και τις άρτιες εγκαταστάσεις που προσφέρει το NewSchool.AthensPhotography στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Επιπροσθέτως, η επικοινωνία δημιουργικών ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες αποτέλεσε βασικό συστατικό της επιτυχίας του Master Workshop, όπως δήλωσαν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες και Σκανδιναβοί συμμετέχοντες.

Το NewSchool.AthensPhotography καινοτομεί με την ίδρυση Ταμείου Υποτροφιών απονέμοντας από ένα σύνολο 70 και πλέον αιτήσεων, την πρώτη του υποτροφία ολικής φοίτησης στον ανερχόμενο φωτογράφο Λουκά Βασιλικό και πέντε υποτροφίες μερικής φοίτησης σε Έλληνες φωτογράφους. Το φωτογραφικό πρακτορείο FosFoto απένειμε ολική υποτροφία στην Αλεξία Τσαγκάρη. Η επιλογή έγινε βάσει αξιολογήσεως portfolio από την Επιτροπή Υποτροφιών που αποτελείται από την Ρεβέκκα Καμχή,  τη Νικάνδρη Κουκουλιώτη, τον Άγγελο Δεληβοριά, τον Πάνο Κοκκινιά, το Γιάννη Κόντο, το Γιάννη Καρλόπουλο και τον Ίωνα Τσάκωνα.

Με το τέλος του σεμιναρίου και στο πλαίσιο ενός Master Lecture, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο κτίριο του NewSchool.AthensPhotography, ο Anders Petersen παρουσίασε την πολυβραβευμένη δουλειά του  στο ελληνικό κοινό, ενώ παράλληλα σχολίασε και το portfolio των συμμετεχόντων στο σεμινάριο του. Η παρουσία πολλών Ελλήνων φωτογράφων και ενός ενθουσιασμένου κοινού μετέτρεψαν το Master Lecture του κορυφαίου φωτογράφου σε μία πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά που δημιούργησε  πρόσφορο έδαφος ανταλλαγής απόψεων και δυναμικής εγκαθίδρυσης της φωτογραφικής κοινότητας του NewSchool.AthensPhotography. Ακολούθησαν cocktails για τους 150 περίπου προσκεκλημένους με την ευγενική προσφορά της Drinkworks (www.drinkworks.gr) και fingerfood, προσφορά από την Μuffins ‘n’ More (www.facebook.com/Muffinsnmore).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Anders Petersen σημείωσε ότι «η εμπειρία στην Ελλάδα ήταν μοναδική. Η συνεργασία Ελλήνων και Σουηδών φωτογράφων είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και απέδειξε τη δυναμική εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, όπως αυτή του NewSchool.AthensPhotography. Σημαντικό δεν είναι μόνο να μαθαίνεις αλλά και να δημιουργείς μια κοινότητα που θα εξελίξει τη γνώση».

Ο ιδρυτής του NewSchool.Athens, Ίων Τσάκωνας, παρουσίασε, στο πλαίσιο του Master Lecture, τη φιλοσοφία του NewSchool.AthensPhotography υπογραμμίζοντας ότι «ξεκινάμε το διασυνοριακό αυτό εγχείρημα για να εκθέσουμε την Αθήνα σε εκπαίδευση διεθνούς βεληνεκούς, να γίνει μια ζύμωση μεταξύ φωτογράφων, να τροφοδοτηθεί ένας δυναμικός ειλικρινής διάλογος σε ίση βάση με τα παγκόσμια καλλιτεχνικά ρεύματα και τάσεις και να δημιουργήσουμε ένα θετικό πυρήνα πρακτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα μέσω ταχύρρυθμων εντατικών προγραμμάτων. Πιστεύουμε στην ίση πρόσβαση στη γνώση μέσω υποτροφιών. Σας καλούμε να γίνετε μέλη της κοινότητας μας με την συμμετοχή σας στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και τις εκθέσεις μας ».

Το NewSchool.AthensPhotography ξεκινά εγγραφές για ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα 10-20 ωρών με ευρεία θεματολογία  σε συνεργασία με το Σουηδικό Berghs School of Communication και το Νορβηγικό Bilder Nordic School of Photography και γνωστούς Έλληνες επαγγελματίες φωτογράφους και δασκάλους.  Τα Guerilla Seminars γίνονται είτε καθημερινά, είτε απογεύματα, είτε Σαββατοκύριακο και  απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους.

Πληροφορίες και προεγγραφές ξεκίνησαν στο  www.newschoolathens.org.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις