Μπλέ παντού!!



Από τις τοιχογραφίες της Κνωσού μέχρι τον "Γαλάζιο Άγγελο" της Ντίτριχ και από την μπλε περίοδο του Picasso μέχρι το μπλε του Yves Klein και το γοβάκι "Something Blue" του Manolo Blahnik, τον ανεπίσημο πρωταγωνιστή του πρώτου κινηματογραφικού Sex and the City, ο υπερ-τόνος των ονείρων, του στυλ, της τέχνης, των blues, έχει γράψει ιστορία στην αισθητική.


Ειδικά φέτος γράφει ιστορία και στη μόδα - και δικαιολογημένα αφού, παρά το κάπως τρομακτικά σοφιστικέ και έντονο look του cobalt και του electric blue, αυτό το χρώμα μπορεί αληθινά να κάνει θαύματα στο καθημερινό ντύσιμο. Μπλέ μπλούζα, μπλέ παντελόνι και μπλέ παπούτσια.

Το φετινό ladylike look μαγεύει με έντονο μπλε. Ενώνοντας το πλούσιο χρώμα με τον πιο minimal-couture σχεδιασμό, κορυφαίοι σχεδιαστές (από τον Alber Elbaz στον οίκο Lanvin μέχρι τους DSquared2) μας δείχνουν πως εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της κομψότητας όταν φοράς χρώμα: Δίνεις έμφαση μόνο σε αυτό, επιλέγοντάς το πάνω σε σχεδιαστικά απέριττα κομμάτια.

Ενισχύοντας το εφέ: Κοκτέιλ μήκη που “φλερτάρουν” με το γόνατο, σοφιστικέ μποτίνια και μπαρέτες, ζώνες και γάντια ως μαύρες fetish-chic πινελιές, υπογραμμίζουν την ladylike αίσθηση του υπερ-χρώματος της σεζόν και μπαλαρίνες μπλέ που τις λατρεύουμε.

Στο electric blue και το cobalt blue, οι σχεδιαστές βρήκαν φέτος έναν άκρως σοφιστικέ chic τρόπο να δώσουν νέα ζωή στο androgyny: Η Stella McCartney βάσισε σχεδόν ολόκληρη τη συλλογή της στην μπλε ένταση πάνω σε tailored σακάκια και ταγέρ, συνδυάζοντας με πιο θηλυκές λεπτομέρειες όπως η διαφάνεια και η δαντέλα. Ακόμα και στα παπούτσια είδαμε διαφάνεια και δαντέλα. Ένα κοντράστ-αληθινό λαβ στόρι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις