Η άνοδος των αθλητικών ειδών, παπούτσια και ρούχα

Μεγάλη άνοδο στον χώρο της μόδας κάνουν τα αθλητικά είδη. Το αθλητικό life style κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς επηρεάζοντας θετικά τις πωλήσεις αθλητικών ρούχων και παπουτσιών, οι οποίες μειώνονται κατά 20% φέτος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


Έτσι, τα μοδάτα αθλητικά ρούχα και υποδήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι των παραδοσιακών αθλητικών ειδών.

Η στροφή των καταναλωτών στα αθλητικά ρούχα και κυρίως στα επώνυμα οφείλεται και στην αναζήτηση μοδάτων ρούχων σε προσιτές τιμές. Το casual αθλητικό ντύσιμο «φοριέται» πλέον παντού, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια αθλητικά υποδήματα μόδας διατίθενται, όπως παρατηρείται στη μελέτη της ΙCΑΡ, και από καταστήματα κλασικών υποδημάτων, ενώ αθλητικά είδη ένδυσης και υπόδησης πωλούνται και μέσω μεγάλων αλυσίδων του κλάδου. Μάλιστα, η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των μεγάλων αλυσίδων με αθλητικά είδη έχει συμβάλει σημαντικά προς την τόνωση της ζήτησης αθλητικών ρούχων μόδας.

Σημαντικό ρόλο προς την ενίσχυση της ζήτησής τους παίζει και η τοποθέτησή τους στα ράφια πολυκαταστημάτων, όπου «μοιράζονται» θέσεις δίπλα σε προϊόντα επώνυμων οίκων, όπως είναι η Gucci, η Ρrada και η Dolce & Gabbana. Εξάλλου, για τις πολυεθνικές που παράγουν επώνυμα αθλητικά είδη ο συνδυασμός του αθλητισμού με τη μόδα αποτελεί προτεραιότητα, γεγονός που φαίνεται άλλωστε και από τις συνεργασίες τους με σχεδιαστές μόδας και μάλιστα ιδιαίτερα γνωστούς, όπως είναι η Jil Sander.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις