Loafers: Οι νέες μπαλαρίνες

Ο Michael Jackson τα σέταρε με κατάλευκες κάλτσες για να λανσάρει το moonwalk σε μια εποχή που το preppy style δοξαζόταν στους δρόμους από μη αποφοίτους των κολεγίων της Ivy League. Οι upper class απόφοιτοι των '50s πάλι και τα golden boys της Wall Street των '70s όταν αποφάσιζαν να κάνουν τα loafers μέρος της «στολής» τους μάλλον αγνοούσαν την ταπεινή καταγωγή τους, αφού τα μοκασίνια ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν παπούτσια εργασίας των Νορβηγών αγροτών στα μέσα της δεκαετίας του 1930.

Όσο κι αν απολαμβάνουμε την αίσθηση θηλυκότητας που αποκτάμε όταν φοράμε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια, δεν είναι λίγες οι φορές που είτε για λόγους υγείας, είτε εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων μας, αναγκαζόμαστε να τα αποχωριστούμε αντικαθιστώντας τα με ένα ζευγάρι εξίσου κομψά φλατ, που μας παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και κάνουν τη ζωή μας λίγο έως πολύ πιο άνετη. Αυτό το πετυχαίνουμε μόνο με τα σούπερ fashion stylish παπούτσια, που δεν είναι άλλα από τα αγαπημένα loafers.


Αυτούς τους απαιτητικούς καθημερινούς ρυθμούς πρέπει να έλαβαν υπόψιν τους και οι σχεδιαστές μόδας, που φέτος μας προτείνουν ένα είδος φλατ παπουτσιού που έχει αποδείξει την στιλιστική του αξία πολλές φορές μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες.


Τα loafers ή μοκασίνια ή κολεγιακά – με όποια από τις τρεις ονομασίες κι αν τα αναζητήσετε θα σας καταλάβουν – είναι η φετινή επιλογή όλων όσων αγαπάμε τα φλατ αλλά θέλουμε να αποφύγουμε τις μπαλαρίνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις