Η συνήθεια που έγινε λατρεία




Ήθελα πολύ να δώσω εδώ και καιρό μια εξήγηση στους λόγους για τους οποίους τα all star έγιναν τόσο μεγάλη μόδα. Στους λόγους που όχι μόνο εκατοντάδες μαγαζιά κατακλύστηκαν τα τελευταία χρόνια από τα συγκεκριμένα παπούτσια, αλλά γιατί είδα μέχρι και τον Λάκη Λαζόπουλο να κάνει εκπομπή και να φορά κοστούμι και από κάτω… all star.



Γαμπρούς να φθάνουν στην εκκλησία και να φορούν το γαμπριάτικο και από κάτω… all star.
Για αγόρια και κορίτσια εφηβικής και μετ-εφηβικής ηλικίας δεν το συζητάμε, έχουν γίνει δεύτερο δέρμα. Δεν φεύγουν ούτε με εγχείριση από τα πόδια τους.

Οι λάτρεις των συγκεκριμένων παπουτσιών γνωρίζουν ότι τα «σταράκια» όπως τα ονομάζουν χαρακτηριστικά, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά  – ναι είναι αλήθεια – πριν από 100 χρόνια και προορίζονταν αποκλειστικά για αθλητές μπάσκετ.

Μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, οι μπασκετικές ομάδες άσκησαν πίεση στην εταιρεία να δημιουργήσει πολλά χρώματα και σχέδια, ούτως ώστε να ταιριάζουν με τις εμφανίσεις τους.

Λεπτομέρεια μέχρι εκείνη την στιγμή είναι ότι το χρώμα στο οποίο έβγαιναν ήταν κυρίως το μαύρο.
Out of the blue, τα all star ξεκινούν να φοριούνται περισσότερο στην δεκαετία του ’60, όταν καλλιτέχνες, αλλά και νέοι της εποχής συνειδητοποιούν ότι τα παπούτσια αυτά τους βολεύουν στον χορό και το τραγούδι και τα... twist και όλοι οι άλλοι γρήγοροι χοροί χορεύονται πολύ καλύτε


ρα με all star.
Αυτό ήταν. Τα all star εξαπλώνονται παντού. Γίνονται η απόλυτη μόδα και η απόλυτη συνήθεια των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις