Βόλτα με το ποδήλατο..

              

Αυτό που χρειάζεται είναι καλή προετοιμασία και καλή παρέα! Ένα καλοσυντηρημένο ποδήλατο πάντα μας βοηθάει να πηγαίνουμε πιο μακριά απ´ όσο νομίζουμε ότι μπορούμε. Πάντα βέβαια έχουμε μαζί μας σαμπρέλες, τρόμπα και σετ εργαλείων. Η σωστή διατροφή βοηθάει τον οργανισμό μας να έχει αποθέματα ενέργειας. Ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες πριν από κάθε μακρινή εξόρμηση είναι απαραίτητο.

Κατά την διάρκεια πρέπει κατά τακτά χρονικά διαστήματα να αναπληρώνουμε την χαμένη μας ενέργεια.
Μπάρες δημητριακών, μαύρη σοκολάτα, μπανάνες, διάλυμα με ηλεκτρολύτες και φυσικά πολύ νερό είναι τα καύσιμα μας για να χα

ρούμε μια ποδηλατική μακρινή εξόρμηση.

Σημαντικά είναι και τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με τον καιρό. Ένα ποδηλατικό σορτ, διαπνέοντα μπλουζάκια και μπουφάν και ένα αντιανεμικό είναι ιδανικά.

Πάνω στο ποδήλατο το παν είναι να έχεις ελευθερία κινήσεων. Για παράδειγμα, η ιδανική μπλούζα για έναν ποδηλάτη πρέπει να έχει “αέρα” στους ώμους και μακριά πλάτη, ώστε να προστατεύει τη μέση» πράγματι έτσι είναι. Κορυφαίοι σχεδιαστές ποδηλατικών ρούχων επισημαίνουν την προτεραιότητα στην ποιοτική επιλογή των υφασμάτων.

Επιλέξτε λοιπόν για την βόλτα σας με το ποδήλατο, αθλητικά ή πάνινα υποδήματα και μαλακά ρούχα που να μην σας ζεσταίνουν. Απλά δώστε ιδιαίτερη επιβάρυνση στα παπούτσια για την βόλτα σας με το ποδήλατο και θα την απολαύσετε με σιγουριά.

                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις