Η Βαλίτσα των Διακοπών


Το μέγεθος μετράει: Μην πάρετε τη Μεγαλύτερη που έχετε, για να τα χωρέσει όλα. Όσο μεγαλύτερη, τόσο περισσότερο θα γεμίζει με πράγματα που δεν θα φορέσετε.
Ξεκινήστε με ένα μικρό σακβουγιάζ. Μόλις γεμίσει, συνεχίζετε με ένα ακόμα (μικρό σακβουγιάζ) ή μία μεγάλη τσάντα. Εγώ παίρνω δύο μικρά σακβουγιάζ με ρόδες. Είναι κομψά, και τα δύο κόκκινα και ελαφριά.

Πριν πάρετε φόρα, σκεφτείτε πού πάτε και γιατί. Στο χωριό, στο εξοχικό, σε νησί, για ορειβασία στον Όλυμπο; Και γιατί πάτε; Για μπάνια, για κακουχίες στο Φαράγκι της Σαμαριάς, για νυχτερινή ζωή, για βόλτες με τα παιδάκια σας. Άρα, αντίστοιχα τα ρούχα. Το ξέρω, δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά έχω βρεθεί με φουστάνια-Αθήνας σε νησί και να φοράω το ίδιο παρεό πρωί-βράδυ.
Μακό: Πολλά αλλά μόνο από το είδος που σας αρέσει και σας πάει. Αν θέλετε άσπρα, ακόμα περισσότερα. Χρυσός κανόνας αν πάτε διακοπές εξερευνητικές ή κακουχίας, δηλαδή όπου δεν χρειάζεται να είστε κομψές, παίρνετε χαζά μακό (και όχι μόνο) τα οποία αφήνετε πίσω σας φεύγοντας. Το είχα κάνει σε εξωτικό προορισμό.

Μαγιό: Πολλά. Γιατί μαζί με το παρεό είναι η βασική σας ενδυμασία. Εγώ παίρνω ένα καλό από τη NOTA και 2-3 πιο φτηνά για εναλλαγές. Πρακτικός κανόνας επί χρόνια, παίρνω 2 μαύρα με διαφορετικό σουτιέν και ίδιο βρακί. Φέτος μου αρέσει το τυρκουάζ με ασορτί παρεώ. Βρείτε το στυλ που σας πάει και ψωνίζετε μόνο αυτό.

Επιλογή από 3 κομμάτια είτε καλοκαιρινά παντελόνια, μίνι τζίν φούστες, σορτς. Όχι 10 σορτς, 5 φούστες και 4 παντελόνια. Σκοπεύω να πάρω 2-3 capri σε διαφορετικά χρώματα ίσως μία φούστα. Σορτσάκια δεν μου πάνε.

Τέλος το πιο σοβαρό από όλα είναι πια παπούτσια θα πάρετε μαζί σας. Εγώ σίγουρα θα βάλω στην βαλίτσα μου σανδάλια φλάτ, πλατφόρμες και σαγιονάρες δερμάτινες.
Το σοβαρό θέμα των καλλυντικών, που μπορεί να ζυγίζουν και 3 κιλά. Ένα αντηλιακό είναι καλό, ξεβαφτηκά μαντηλάκια που δεν πιάνουν και χώρο και την κρέμα ημέρας, αυτά!

Μην φύγετε από το σπίτι χωρίς τον φορτιστή κινητού. Αντικουνουπικές παστίλιες. Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο ότι θα ξεμείνω. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις