Πέθανε ο αγαπημένος και αριστοκράτης σχεδιαστής μόδας Oscar De La Renta


Ο σχεδιαστής Οσκαρ ντε λα Ρέντα, ο "πρύτανης" της αμερικανικής μόδας που υπέγραψε το νυφικό της Αμαλ Αλαμουντιν στον γάμο με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 82 ετών. Σύμφωνα με την σύζυγό του, Ανέτ, ο διάσημος σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του, στο Κεντ του Κονέτικατ.


Παρά τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο εδώ και μία δεκαετία, ο ντε λα Ρέντα παρέμενε ενεργός και δημιουργικός, αναπτύσσοντας την εταιρεία του κατά 50%, αυξάνοντας τα κέρδη απο τις πωλήσεις στα 150 εκατ. δολλάρια και πολλές διασημότητες πάτησαν το κόκκινο χαλί των Οσκαρ φορώντας τις δημιουργίες του. Ανάμεσά τους η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Πενέλοπε Κρουζ και η Εϊμι Ανταμς. Η πιό πρόσφατη επιτυχία του ήταν το νυφικό που φόρεσε η Αμαλ Αλαμουντίν στον γάμο της με τον Τζόρτζ Κλούνεϊ στην Βενετία.

Ο Οσκαρ ντε λα Ρέντα  γεννήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 22 Ιουλίου 1932. Η καριέρα του  άρχισε την δεκαετία του '50 στην Ισπανία του Φράνκο και συνεχίστηκε στα σαλόνια των Παρισίων και της Ν. Υόρκης. Ηταν ο τελευταίος επιζών των δημιουργών της εποχής του. Εκτός απο την φήμη που απέκτησε ως σχεδιαστής της "υψηλής κοινωνίας", έντυσε τέσσερεις πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Τζάκι Κένεντι και είχε αποκτήσει τον τίτλο του "μαιτρ" της  χολυγουντιανής λάμψης που απαιτούσαν οι εμφανίσεις των διασημοτήτων στο κόκκινο χαλί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις