Συνέντευξη της Evi Grintela - Karatza για την συλλογή «The Shirtdress»


Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για 2 λόγους. Ο ένας είναι ότι η Εύη Γκριντέλα- Καρατζά με αφορμή τη νέα της συλλογή «The Shirtdress» παραχώρησε συνέντευξη στο Fashionvictim.gr. Ο άλλος λόγος είναι η συλλογή «The Shirtdress» που είναι καταπληκτική και που θα συζητηθεί πολύ. Η Εύη Γκριντέλα- Καρατζά έχοντας γράψει ένα μεγάλο κεφάλαιο στον χώρο της μόδας αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή την συλλογή γιατί όπως δηλώνει η ίδια «….μέσα από τo shirtdress εκφράζω την προσωπική αισθητική μου».







1. Θυμάστε την πρώτη σας φορά στον χώρο της μόδας?

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα η μόδα, τα ρούχα, το στυλ και η αισθητική ήταν πολύ σημαντικά για μένα. Η πρώτη μου έντονη εμπειρία στο κομμάτι της μόδας ήταν όταν πήγα το πρώτο μου ταξίδι στο Παρίσι 17 χρονών και μαγεύτηκα από τα vintage ρούχα στις αγορές του Παρισιού,  όπου έδωσα όλα μου τα λεφτά και αγόρασα ένα second hand smokin σακάκι του Yves Saint Laurent. Από τότε ο Yves Saint Laurent σαν σχεδιαστής και σαν προσωπικότητα στο χώρο της μόδας έχει επηρεάσει το στυλ και την αισθητική μου. 








2. Πότε αισθανθήκατε να αναπτύξετε τη δική σας collection? Γιατί shirt dress?


Πριν από 3 χρόνια, το 2013 μου συνέβη ένα γεγονός που άλλαξε τη ζωή μου. Ήταν μια χρονιά που αποφάσισα να κάνω αυτό που πραγματικά θα με εξέφραζε δημιουργικά. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, ξέρουν οτι μέσα από τo shirtdress εκφράζω την προσωπική αισθητική μου. Πάντα φορούσα shirtdresses  και είναι για μένα ένα διαχρονικό κομμάτι το οποίο μπορεί να συμπληρώσει τη γκαρνταρόμπα μιας κομψής γυναίκας. Δεν έχει ηλικία, ταυτότητα, σεζόν. Είναι για μένα ένδειξη στυλ γι'αυτό και επέλεξα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδος.








3. Πόσο το δικό σας προσωπικό στυλ θα επηρεάσει την εργασία σας ως σχεδιάστρια;

Θεωρώ ότι ο κάθε σχεδιαστής και δημιουργικός άνθρωπος, μέσα από τη δουλειά του εκφράζει την ταυτότητά του.  Αν ασχοληθεί κανείς και μελετήσει τις δημιουργίες κάθε σχεδιαστή σε όλους τους χώρους, θα δει ότι μέσα από αυτές εκφράζεται η κουλτούρα, η αισθητική και η ποιότητα του κάθε ανθρώπου. Το Evi Grintela The Shirtdress με εκφράζει απόλυτα, γι'αυτό και επιλέγω την ποιότητα των υλικών, τις λεπτομέρειες, το ύφος της κάθε συλλογής μέσα από την προσωπική μου αισθητική, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω όλα αυτά τα χρόνια από το χώρο της μόδας.





4. Ποια είναι τα αγαπημένα σας κομμάτια από τη συλλογή σας και πως μπορούν να συνδυαστούν;

Όλα τα κομμάτια από τη συλλογή μου μπορούν να συνδυαστούν με χιλιάδες τρόπους και ειδικά αυτή τη σεζόν που το shirtdress είναι πολύ μεγάλη τάση στο διεθνή χώρο της μόδας. Είναι ένα κομμάτι με διαχρονικοτητα που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες. Με ένα shirtdress το καλοκαίρι μπορείς να είσαι πολύ κομψά ντυμένη στην πόλη, στις διακοπές και το βράδυ με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Όλα τα αγαπώ και όλα φοριούνται κάθε σεζόν και είναι με τον ίδιο τρόπο στο πνεύμα της εποχής. Τα πολύ αγαπημένα μου σχέδια είναι το Nicole, Stella, Diana V, Marisa και το Greta μεταξύ άλλων.








5. Πείτε μου τρεις λέξεις που θα χρησιμοποιούσατε για να περιγράψετε την συλλογή σας για το καλοκαίρι.

Διαχρονική, ποιοτική, ξεχωριστή





6. Τι σημαίνει για εσάς ελληνικό καλοκαίρι και μόδα;

Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει ποιότητα στα υφάσματα, λευκό βαμβακερό, γαλάζιο του Αιγαίου, ρίγες, απλότητα, άνεση και ελευθερία.











Δείτε όλη την συλλογή «The Shirtdress» εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις