Εθνικό Θέατρο: Ο «Μακμπέθ» και δύο ακόμη πρόσφατες παραστάσεις του δωρεάν στο διαδίκτυο


Τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, που διακόπηκαν αιφνιδίως λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό από το σπίτι του. 

Με πρωτοβουλία των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας, Λίνας Μενδώνη και Κυριάκου Πιερρακάκη αντιστοίχως και με την τεχνική υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθίσταται δυνατή η προβολή των παραστάσεων αυτών οι οποίες θα προβάλλονται, δωρεάν, από τις ιστοσελίδες www.n-t.gr, www.culture.gr και www.mindigital.gr 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εναρξη:  Παρασκευή  3 Απριλίου 2020 
Μάκμπεθ: κάθε Παρασκευή, 21.00
Hotel Eternite: κάθε Κυριακή, 21.00
Χίλιες και μία Ιστορίες (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο, 17.00 και Κυριακή, 12.00

Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις