Αθλητικά Παπούτσια!!





Το τρέξιμο και το περπάτημα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο φυσικές και πιο υγιεινές μορφές άσκησης που υπάρχουν. Όπως σε κάθε καταναλωτικό προϊόν, έτσι και στα αθλητικά παπούτσια παρουσιάζονται συνέχεια καινοτομίες με νέα υλικά και τεχνολογίες, όπως παπούτσια που αντλούν αέρα για να προσαρμόζονται καλύτερα στο σχήμα του ποδιού σας (pump up).



Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να ρωτήσετε κάποιον που ξέρει αρκετά για παπούτσια, για να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Ωστόσο υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε οποιοδήποτε αθλητικό παπούτσι.
Μην ξεχνάτε ότι αν επιλέξετε λάθος αθλητικά παπούτσια, μπορεί να καταλήξετε με πόνο στο πέλμα ή στην κνήμη ή κάποιο πιο σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα, αντί να απολαύσετε τη βόλτα σας στην εξοχή ή το τρέξιμο στο στίβο, στο γυμναστήριο ή στην παραλία.

Συμβουλές για να διαλέξετε αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο.

Μην επιλέξετε τα ίδια αθλητικά παπούτσια για διαφορετικά σπορ. Τα παπούτσια  για περπάτημα (ειδικά όσο είναι κατάλληλα για περπάτημα στην εξοχή ή για ορειβασία) είναι πιο σκληρά, ενώ τα παπούτσια για τρέξιμο είναι πιο ευλύγιστα και φτιαγμένα για να απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς.


Αν κάνετε και τις δύο δραστηριότητες, θα πρέπει να πάρετε διαφορετικά αθλητικά για κάθε μία.
Γνωρίστε το πόδι σας.  Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε 10 δάχτυλα και δύο φτέρνες, αλλά πέρα ​​από αυτό, τα πόδια έχουν κάποιες λεπτομέρειες στην κατασκευή τους - και ιδιαίτερα το να γνωρίζετε τις ιδιορρυθμίες του ποδιού σας είναι το κλειδί για να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.
Τα περισσότερα μεγάλα εμπορικά σήματα προσφέρουν τώρα ένα μοντέλο που ταιριάζει σε κάθε τύπο ποδιού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις